Autosloperij Rotterdam

Ben u op zoek naar een autosloperij in Rotterdam. Dan bent u bij autosloperij Rotterdam aan het juiste adres. Hier kunt u terecht voor het kopen van onderdelen, occasions en schadeauto’s. Ook kunt u hier uw auto verkopen, dit kunt u ter plaatse doen of dat kan via de website door het invullen van een taxatieformulier. Het doel van autosloperij Rotterdam is om zo milieuvriendelijk mogelijk, voertuigen te slopen/recyclen. Dit gaat tegenwoordig al de goede kant op. Momenteel word 98% procent van een voertuig gerecycled. Hiernaast proberen ze door middel van het verkopen van onderdelen van de sloopauto’s, de onderdelen een tweede leven te geven. Dit is daarnaast voor de consument een stuk goedkoper dan een nieuw onderdeel.

Schadeauto’s & occasions van autosloperij Rotterdam

Naast het recyclen, houdt autosloperij Rotterdam zich ook bezig met de verkoop van schadeauto’s en occasions. Een schadeauto is een auto die schade heeft of mankementen, deze kan dan gebruikt worden om zelf op te knappen of om te gebruiken voor de onderdelen die nog bruikbaar zijn. Een occasion is een tweedehands auto. Al deze auto’s zijn te bezichtigen via de website, hier staan alle foto’s op en de rest van de gegevens van de auto. Op de website staat altijd een up to date voorraad. Het is mogelijk om telefonisch contact op te nemen met een verkoopmedewerker voor eventuele vragen, dit kan ook per mail. Het inruilen of het verkopen van uw eigen auto is ook altijd mogelijk bij autosloperij Rotterdam.

Hoe verkoop ik mijn sloopauto?

U kunt een vrijblijvende aanvraag doen via de website van autosloperij Rotterdam. De inkoopmedewerker zal deze dan beoordelen. Hiernaast bekijkt hij ook de foto’s die u bijgeleverd heeft. Binnen één dag krijgt u bericht via de mail, wat de waarde is van uw auto. Mocht dit allemaal uiteindelijk akkoord zijn, dan word de auto opgehaald door een eigen ophaaldienst van autosloperij Rotterdam.

Ophaaldienst

Autosloperij Rotterdam heeft een groot wagenpark met verschillende soorten wagens. Hierdoor kunnen ze met hun eigen ophaaldienst door heel Nederland auto’s ophalen. Het wagenpark bestaat uit een aantal grote vrachtwagens en een aantal busjes met oplegger. Onder de vrachtwagens heb je ook nog verschillende maten. Ze hebben vrachtwagens met een bak met kraan, vrachtwagens zonder bak met kraan en ze hebben nog een aantal dubbeldekkers. Gemiddeld kunnen deze vrachtwagens per keer, tussen de 5 a 10 auto’s meenemen. De busjes met opleggers kunnen 3 auto’s te gelijk meenemen. Deze verschillende voertuigen binnen het wagenpark is een groot voordeel, omdat je op deze manier elke voertuig mee kan nemen, ondanks niet rijdbare schade of de plek waar de auto staat.

Het recyclen van grondstoffen

De sloopauto’s die opgehaald zijn worden als eerste in een demontagehal gezet om vloeistof vrij te maken. Hierna worden de onderdelen van de auto gedemonteerd, dit gaat dan puur om de bruikbare onderdelen. Nadat dit gedaan is, gaat de auto naar de autopers, waar deze platgedrukt word. Uiteindelijk worden alle plat gedrukte auto’s naar een metaalrecycling bedrijf gebracht, waar het grote proces van recyclen voort word gezet.