Kapotte auto

Bent u van plan om uw kapotte auto te laten slopen? Dan bied een autosloperij mogelijk de uitkomst. Een autosloperij biedt in de meeste gevallen een extra dienst aan. De extra dienst bestaat uit ophalen van de betreffende auto. De auto wordt dan opgehaald doormiddel van een busje met oplegger of een vrachtwagen. Ter plaatse krijgt de klant het vrijwaringsbewijs van de chauffeur en de vergoeding contant. De auto wordt naar het hoofdkantoor gebracht van de autosloperij waar het recycling proces in gang word gezet.

RDW vrijwaringsbewijs

Een autosloperij moet aangesloten zitten bij het RDW om een vrijwaringsbewijs uit te geven, hiervoor zijn ze gemachtigd door het RDW. Ze morgen hierdoor kentekens overschrijven en laten slopen. Hiernaast mag een RDW erkend bedrijf ook auto’s vervoeren, op bedrijfsvoorraad zetten en apk keuringen uitvoeren. Alleen een RDW erkend bedrijf kan een vrijwaringsbewijs uitgeven. Voor u als klant is het vrijwaringsbewijs heel erg belangrijk, omdat u hiermee de verzekering op kan zeggen. Dit kan op geen andere manier. U kan dit dan door mailen of bellen naar de desbetreffende verzekering waar u bij aangesloten zit. U kunt via de site van het RDW een locatiezoeker vinden waarmee u kunt zoeken naar bedrijven in de buurt die aangesloten zitten bij het RDW. Voor het overschrijven van uw kapotte auto heeft u het kentekenpasje nodig met tenaamstellingscode. Mocht u dit kwijt zijn of een deel er van, dan kunt u via de site van het RDW gratis een demontagecode downloaden, dit volstaat ook als genoeg om uw kapotte auto over te schrijven.

kapotte auto afgesproken bedrag contant

Occasions

Een occasion is een ander woord voor een tweedehands auto. Veel autosloperijen hebben een wagenpark met onder meer occasions. De occasions zijn te bezichtigen op de website van de autosloperij, er staan duidelijk foto’s geplaatst met de informatie van de auto, de auto’s worden ook via andere websites aangeboden zoals marktplaats. Het is mogelijk om een proefrit aan te vragen als u interesse heeft in de auto, dit kan via de mail of telefoon. De occasion is op verschillende manieren te financieren, dit kan doormiddel van een financieringsregeling, u kunt het in één keer betalen of u kunt uw huidige kapotte auto inruilen.

Welke stappen moet u nemen om uw kapotte auto te verkopen?

Om uw kapotte auto te verkopen kunt u heel simpel het taxatieformulier invullen van de autosloperij. Op dit formulier kunt u de gegevens van de auto invullen zoals kenteken, bouwjaar en mankementen. U zal ook uw persoonlijke gegevens in moeten vullen. Het is altijd handig als u foto’s van de auto bijvoegt, zodat de inkoper een goed beeld heeft van uw auto. De inkoper zal de aanvraag uiterst binnen vierentwintig uur beoordelen, daarop volgt dan een bod op uw auto. Als dit voor u akkoord is dan kan de auto binnen 2 dagen bij u voor de deur opgehaald worden. Dit kan op de door u gewenste tijd en dag. U krijgt ter plaatse van de chauffeur het vrijwaringsbewijs en het afgesproken bedrag geheel contant. Dit bedrag kan u ook per bank krijgen.