Kapotte auto

Heeft u een auto die economisch total los of technisch total los. Dit willen zeggen dat de auto afgeschreven is doordat de auto een lagere dagwaarde heeft dan de reparaties die eraan moeten gebeuren, door bijvoorbeeld een kapotte motor of de auto heeft dusdanig veel schade dat hij niet meer gerepareerd kan worden of de auto is simpelweg te oud en niet meer verkoopbaar aan een particulier. U kunt deze kapotte auto dan verkopen aan een sloperij. Een sloperij zorgt er voor dat alles omtrent het afvoeren van uw auto geregeld word. Zij halen veroveren en halen uw auto kosteloos op. Naast het gratis ophalen, krijgt u ook altijd nog iets terug voor uw auto. U kunt via de website van de sloperij uw auto aanmelden voor een taxatie. U krijgt binnen een dag een concurrerend en realistisch bod van de inkoopspecialist van de sloperij.

Nevenactiviteiten sloperij

Naast het vervoeren en recyclen van uw kapotte auto houd een sloper zich ook bezig met andere activiteiten. Op de sloperij heb je vaak meerdere afdelingen zoals de autoverkoop, onderdelenverkoop en het demontage terrein. Bij de autoverkoop afdeling worden schadevoertuigen verkocht. Dit zijn over het algemeen jongere kapotte auto die nog opgeknapt kunnen worden of als donorauto gebruikt kunnen worden. Een donorauto is een auto die gebruikt word voor de onderdelen voor een zelfde soort auto. Deze auto’s worden vooral gekocht door hobbyisten die graag zelf sleutelen of door autobedrijven. De onderdelenverkoop afdeling houdt zich bezig met het verkopen van onderdelen uit het magazijn. In dit magazijn liggen tienduizenden verschillende onderdelen die van een kapotte auto af zijn gehaald. Deze onderdelen worden voor het demonteren zorgvuldig getest, daarna op foto gezet en daarna geplaatst in het geautomatiseerde magazijn. De onderdelen worden vooral via internet verkocht via verschillende websites. De onderdelen worden verkocht en verzonden over heel de wereld. Naast het onderdelen magazijn is er ook nog een demontage terrein waar oude auto’s geplaatst staan waar klanten zelf de onderdelen van kunnen demonteren. Klanten kunnen hier met eigen gereedschap demonteren of als ze dat niet hebben, kan dat ter plaatse gehuurd worden tegen een kleine vergoeding. Ieder soort onderdeel heeft daar een vaste prijs, het maakt dus niet uit of het van een Mercedes komt of van een Opel.

kapotte auto met defecte motor

Een kapotte auto verkopen aan een RDW erkend bedrijf

U kunt via de website van de sloperij uw kapotte auto aanbieden. Hierbij kunt u de gegevens invullen van de auto zoals kenteken, kilometerstand en schades. Het is ook belangrijk dat u uw persoonlijke gegevens invult, zodat de inkoopspecialist contact met u op kan nemen voor het bod. U krijgt altijd binnen vierentwintig uur een concurrerend bod van de inkoopspecialist. Als dit bod voor u akkoord is dan kan de auto maximaal binnen 2 dagen opgehaald worden door de ophaaldienst. U krijgt ter plaatse van de chauffeur het vrijwaringsbewijs en het afgesproken bedrag. Hierna bent u geen economisch eigenaar meer en word de auto meegenomen naar het hoofdkantoor van de sloperij. Hier begint het recycling proces