Kapotte auto

In Nederland zijn er veel autosloperijen gevestigd. Je hebt autosloperijen in verschillende groottes. Het kan variëren van alleen een demontageterrein tot aan de verkoop van occasions. Voor alle sloperijen staat het duurzaam recyclen van kapotte auto’s op de eerste plaats. Door het duurzaam recyclen word er voor bijna 99 procent van een kapotte auto gerecycled, zo gaan de sloperijen ook mee in met de huidige tijd. Het is mogelijk om uw eigen kapotte auto zelf te verkopen aan een sloperij.

Wat kan je doen als je in bezit bent van een kapotte auto?

U kunt dan via de website van de sloperij een taxatie aanvraag doen. U kunt op het taxatie aanvraag alle gegevens van uw auto invullen als zowel uw persoonlijke gegevens, het is vaak ook mogelijk om foto’s toe te voegen van de desbetreffende auto. Zodra u dat gedaan heeft zal een inkoopspecialist in korte tijd met u contact opnemen om de waarde van uw kapotte auto door te spreken. U kunt dan eventueel zelf de auto brengen naar de sloperij of u kunt er voor kiezen om voor de gratis ophaaldienst te kiezen. Uw auto kan dan kosteloos opgehaald worden door de ophaaldienst. U krijgt ter plaatse bij het ophalen ook altijd het vrijwaringsbewijs en de contante vergoeding.

kapotte auto zelf verkopen

Vrijwaringsbewijs

Zodra uw kapotte auto is opgehaald, hoort u altijd het vrijwaringsbewijs te krijgen. Dit vrijwaringsbewijs is voor u als klant belangrijk, want dit is het bewijs dat de auto overgeschreven is. Dit vrijwaringsbewijs geldt niet alleen als bewijs maar is ook nodig om uw verzekering op te zeggen van uw kapotte auto. Het vrijwaringsbewijs zal u dan naar de desbetreffende verzekeraar moeten mailen, zonder officieel vrijwaringsbewijs is dat niet mogelijk. Naast het vrijwaringsbewijs wordt er gezorgd dat de wegenbelasting automatisch stopt en dat u niet meer APK plichtig bent. Dit alles kunnen alleen RDW erkende bedrijven doen. RDW erkende bedrijven zijn bevoegd om over te schrijven, voertuigen te vervoeren, apk keuringen te doen, te naam te stellen en vrijwaringsbewijs uit te geven. U kunt via de site van het RDW een locatiezoeker vinden, daarmee kunt u zien welke bedrijven in de buurt RDW erkend zijn.

Bruikbare auto onderdelen

Naast het afvoeren van uw kapotte auto, kunt u hier ook terecht voor het kopen van een tweedehands onderdeel. U kunt kiezen voor een tweedehands onderdeel, omdat de prijs in vergelijking met een nieuwe vele malen lager is, het is milieuvriendelijker en deze onderdelen hebben dezelfde functionaliteit en kwaliteit als een nieuwe. Deze onderdelen worden voordat ze gedemonteerd worden eerst uitvoerig en zorgvuldig getest. Hierna worden de auto onderdelen opgeslagen in een groot magazijn. Doordat de onderdelen goed getest zijn, kan hier garantie opgegeven worden van 12 maanden. Naast het grote magazijn is er ook een demontageterrein waar klanten zelf kunnen demonteren. Hier kunnen de kleine onderdelen, zoals slangetjes, knopjes etc gedemonteerd worden, wat normaal gesproken weg wordt gegooid. De klanten kunnen de onderdelen demonteren met eigen gereedschap of er is de mogelijkheid dat ze het tegen een kleine vergoeding ter plaatse kunnen huren.