Sloopauto Utrecht

In heel Nederland zijn er veel verschillende soorten Sloperijen gevestigd. Ze zijn er in verschillende maten. De één verwerkt alleen maar puur sloopauto’s en de ander verkoopt er nog onderdelen bij of hebben nog een occasionterrein. Bij alle sloperijen staat duurzaam recyclen wel op nummer één. Op het RDW is er een locatiewijzer, zodat je makkelijk kan zoeken naar erkende sloperijen in de buurt. Als een sloperij RDW erkend is, dan wilt dat zeggen, dat het bedrijf bevoegd is om vrijwaringsbewijzen uit te schrijven, auto’s over te schrijven en om sloopauto’s te vervoeren. sloopauto Utrecht hoort bij één van de erkende sloopbedrijven in Nederland.

Vrijwaringsbewijs

Zodra u de auto heeft verkocht aan sloopauto Utrecht, dan wordt deze kosteloos opgehaald. Het is dan belangrijk dat u de autopapieren klaar heeft liggen. De autopapieren bestaan uit; kentekenpasje met tenaamstellingscode of als de auto voor 2014 op uw naam staat dan heeft u het papieren deel, deze bestaat uit deel 1a,1b en deel 2. Dit is allemaal nodig om uw auto te laten overschrijven. Zodra uw auto overgeschreven is, krijgt u van een van de chauffeurs het vrijwaringsbewijs. Het vrijwaringsbewijs is heel belangrijk, deze heeft u nodig om uw verzekering op te zeggen. Het vrijwaringsbewijs kunt u meestal mail naar de desbetreffende verzekeraar. Naast het krijgen van het vrijwaringsbewijs zorgt de chauffeur ook dat de wegenbelasting automatisch stopt. Dit allemaal betekent dat u dan niet meer verzekeringsplichtig, wegenbelasting plichtig en apk plichtig bent. Dit kan uitsluitend alleen als de auto overgeschreven word door een erkende RDW Sloperij.

sloopauto verkopen Utrecht

Onderdelen van sloopauto Utrecht

De onderdelen van sloopauto Utrecht kunnen uw auto een tweede leven bieden. De onderdelen worden altijd uiterst zorgvuldig getest voor dat deze van de auto worden gedemonteerd. Daarom geeft sloopauto Utrecht ook altijd twaalf maanden garantie op deze onderdelen. Wanneer de bruikbare onderdelen gedemonteerd zijn, worden ze op de foto gezet voor de online advertenties. Hierna krijgt ieder onderdeel een eigen opslag vak toegewezen, waar dat onderdeel blijft liggen, totdat het verkocht word. De onderdelen worden via een aantal websites geadverteerd, dat kan bijvoorbeeld marktplaats, onderdelenlijn en eigen website van sloopauto Utrecht zijn. Ook kunnen de klanten langs komen in de “winkel” om het onderdeel zelf op te halen. Het verzenden van een onderdeel kost meestal 1, maximaal 2 dagen voordat de klant het in huis heeft. Tegenwoordig is het mogelijk om via track en trace het onderdeel te volgen en als je niet thuis bent op het aangegeven tijdstip, kan je kiezen voor een andere dag. Alle onderdelen liggen in een groot magazijn opgeslagen.

Selfservice terrein

Naast het magazijn wat sloopauto Utrecht tot beschikking heeft. Hier hebben ze ook nog een groot braak liggend terrein waar allerlei auto’s gestald staan. Deze auto’s staan allemaal naast elkaar gestald op blokken. Hier kunnen klanten zelf het gewenste onderdeel demonteren van de auto. Dit kunnen ze doen met eigen gereedschap, er is ook een mogelijkheid om het gereedschap ter plaatse te huren. Dit noemen ze een selfservice terrein. Alle auto’s die er staan, staan op de website van sloopauto Utrecht.