Duurzame Sloperij

Als u opzoek bent naar auto onderdelen, een schadeauto, een occasion of wilt u van uw auto af? Dan kan dit bij de duurzame sloperij. Daarnaast kan uw sloopauto gratis opgehaald worden door de ophaaldienst. Om erachter te komen wat uw auto nog waard is, kunt u een vrijblijvende taxatieformulier invullen via de website. Op het taxatieformulier is het belangrijk dat u de gegevens van de auto duidelijk invult, zoals het merk en model van de auto, kilometerstand, bouwjaar en de mankementen/schades. Hiernaast zal u ook uw persoonlijke gegevens in moeten vullen, zodat er met u contact opgenomen kan worden. Zodra de inkoopspecialist van de duurzame sloperij de aanvraag binnen krijgt zal hij deze z.s.m. gaan behandelen. Hierna zal hij met u contact opnemen, dit kan per mail of per telefoon, dit is totaal afhankelijk wat de klant zelf wilt.

Hoe werkt het recyclen bij de duurzame sloperij

Bij de duurzame sloperij wordt er voor 98% procent van de sloopauto gerecycled. Zodra de sloopauto’s binnen worden gebracht, worden deze eerst gescheiden tussen de echte sloopauto’s en de sloopauto’s die nog gebruikt kunnen worden voor de onderdelen. De sloopauto’s worden hierna volledig vloeistofvrij gemaakt. De vloeistoffen worden afgetapt en opgevangen in lekvrije bakken en tanks. Bij de vloeistoffen die uit de sloopauto’s komen moet je denken aan olie, koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, brandstof etc. Deze vloeistoffen worden later weer opgehaald door een speciaal transport en afgevoerd om gerecycled te worden. Zodra de monteur van de duurzame sloperij klaar is met de vloeistoffen, dan worden de accu’s van de auto’s afgehaald en de wielen. Hierna blijft er alleen het carrosserie over. De carrosserie gaat uiteindelijk de autopers in en word daarna gestapeld bij de rest van het schroot. Deze hopen met schroot worden later opgehaald door een metaalverwerkingsbedrijf waar het recycling proces voort gezet word.

duurzame sloperij

Gebruikte auto’s

Naast het ophalen en verwerken van sloopauto’s, is er ook nog een wagenpark ingericht met gebruikte auto’s. Een ander woord van gebruikte auto’s is occasion. Mocht u interesse in een occasion hebben, dan is het bij de duurzame sloperij mogelijk om een proefrit te maken. U kunt via de mail, telefoon of WhatsApp een afspraak maken om een proefrit te maken met desbetreffend auto. Op de websites van de duurzame sloperij zijn de eventuele mankementen en schade duidelijk afgebeeld en duidelijk beschreven. Het is mogelijke om de auto via een aantal verschillende methodes te betalen. Allereerst kunt u de auto geheel in één keer afbetalen. Eén andere methode is via een financieringsregeling. Dit betekent dat u de auto dan in een bepaald termijn afbetaald. U wordt uiteraard getest op een BKR-registratie, dit is verplicht om te doen. Als laatste methode kunt u kiezen voor het inruilen van uw huidige auto. U zal de auto dan wel mee moeten nemen naar de afspraak. De verkoopspecialist van sloperij de duurzame sloperij zal dan ter plaatse uw huidige auto beoordelen. Hij zal dan met u bespreken wat er dan nog eventueel bij betaald moet worden voor de nieuw auto.