Milieuvriendelijke Sloperij

Als uw auto mankementen heeft, te veel schade heeft, reparatiekosten die hoger liggen dan de waarde van de auto, de auto te veel beschadigd is waardoor het repareren niet meer mogelijk is of auto niet meer door de apk keuring komt. Dan bent u bij de sloperij aan het juiste adres. U kunt dan het taxatieformulier invullen om erachter te komen wat de waard nog is van uw auto. De inkoper kijkt dan naar de staat van de auto, het merk, het model en het bouwjaar. Hierop brengt de inkoper een realistisch en concurrerend bod uit. Wanneer de auto in slechte staat is, zal deze minder opleveren.

Hoe werkt het recyclen bij de Sloperij

Zodra uw auto opgehaald is, krijgt u allereerst het vrijwaringsbewijs van de sloperij. Dit is belangrijk, want dit heeft u nodig om uw verzekering op te zeggen. Hiermee vervalt ook de wegenbelasting en de apk plicht. Uw auto wordt dan vervoerd naar het hoofdkantoor van de sloperij. Daar word de auto eerst vloeistofvrij gemaakt. De vloeistoffen worden afgevoerd in speciale opslagtanks. Onder de vloeistoffen verstaan we onder andere de koelvloeistof, olie en brandstof etc. Na dit proces worden de wielen gescheiden van de auto en de accu word er uitgehaald. Hierna is de auto klaar om naar de shredder te gaan, de auto wordt in de shredder geplaatst en volledig platgedrukt. Alle platgedrukte auto’s worden op elkaar gestapeld en uiteindelijk weer vervoerd naar metaalbedrijf, om daar het recycling proces voort te zetten.

milieuvriendelijke sloperij

Aanbod duurzame onderdelen

De nog bruikbare onderdelen worden van de sloopauto’s afgehaald. Deze worden eerst zorgvuldig getest door een van de monteurs. Van de onderdelen worden dan duidelijke foto’s gemaakt, deze foto’s worden dan geplaatst op de website van de sloperij. Deze zijn te zien voor de klanten. De onderdelen worden allemaal opgeslagen in magazijn. De onderdelen kunnen dan besteld worden via de website van de sloperij of het onderdeel kan opgehaald worden op het hoofdkantoor. De tweedehands onderdelen kunnen nog een tweede leven bieden in een andere auto. Hiernaast is het ook vele malen goedkoper om een duurzame tweedehands onderdeel te kopen. Er worden op deze onderdelen altijd garantie gegeven, dus mocht een onderdeel achteraf toch defect zijn, dan kan deze geruild worden voor andere.

RDW erkend demontagebedrijf

De sloperij is aangesloten bij het RDW. Daarmee is de sloperij bevoegd om vrijwaringsbewijzen uit te schrijven en om sloopauto’s te vervoeren. Hiernaast kunnen ze met deze bevoegdheid ook auto’s overschrijven en op hun bedrijfsvoorraad zetten. Hiermee werken ze volgens de richtlijnen van het RDW. Daarnaast zijn ze aangesloten bij een aantal organisaties zoals; Stiba, ARN en KZD. Dit betekend dat ze aan een aantal eisen voldoen en daarmee ook certificaten behaald hebben. Op het RDW  kunt u als particulier zelf controleren of een bedrijf RDW erkend is. Dat kan via de locatiewijzer, deze geeft weer hoeveel erkende RDW bedrijven zijn in Nederland. Het is heel belangrijk dat als u de auto weg wilt doen, dat het bij een RDW erkend bedrijf is anders kunt u nooit een vrijwaringsbewijs krijgen.