Sloopauto Utrecht

Wanneer u in het bezit ben van een sloopauto, kunt u de auto op laten halen door sloopauto Utrecht. Hun zijn gespecialiseerd in het verwerken en vervoeren van sloopauto’s. Ze hebben ook een gratis ophaaldienst, dus u hoeft niet te betalen voor het ophalen van uw auto. Hun kopen alle merken & types in, ongeacht de mankementen aan de auto. Dus het maakt niet uit of de auto nou een kapotte motor, versnellingsbak, blikschade heeft. Ook oude auto’s met hoge kilometerstanden worden ook ingekocht. De auto’s worden opgehaald door een busje met oplegger of een grote vrachtwagen. Dit is afhankelijk waar de auto gelokaliseerd staat en wat voor auto het is.

RDW erkend

Sloopauto Utrecht is een erkende RDW sloperij. Deze sloperij is daarom ook bevoegd om uw auto op te halen en over te schrijven. U kunt via de site van het RDW controleren of een bedrijf RDW erkend is. Dit kunt u doen door de naam van het bedrijf in te vullen op de website. Een RDW erkend bedrijf mag ook apk keuringen uitvoeren, auto’s op bedrijfsvoorraad plaatsen en auto’s verkopen. U kunt ook alleen het vrijwaringsbewijs krijgen als u de auto verkoopt aan een RDW erkend bedrijf. Wanneer u geen vrijwaringsbewijs krijgt bij de verkoop van uw auto, blijft de wegenbelasting doorlopen en de verzekering kan ook niet stopgezet worden. Wanneer u uw auto verkoopt en de auto overgeschreven word, kan u dat ook gelijk ter plaatse controleren. U kunt dan via de site van het RDW uw kenteken invoeren en dan word er gelijk aangegeven wat de status van de auto is en of het overgeschreven is.
auto aanbieden aan sloopauto Utrecht

Moderne manier van slopen bij sloopauto Utrecht

In de sloopwereld vinden steeds veel ontwikkelingen plaats. Natuurlijk moet sloopauto Utrecht dan ook mee met de ontwikkelingen. Er komen steeds meer elektrische en hybride auto’s op de weg en over een aantal jaar zullen alleen maar zulk soort voertuigen rond rijden. Deze moeten dus ook gerecycled kunnen worden. De monteurs van sloopauto Utrecht krijgen dan ook aanvullende kennis over elektrische en hybride auto’s doormiddel van een NEN 3140 cursus. Hiernaast moet er ook een speciale locatie/plek zijn waar deze auto’s gedemonteerd kunnen worden. Voor de monteurs liggen er ook een speciaal gereedschap klaar waarmee hun kunnen werken.

Onderdelen van sloopauto Utrecht

De onderdelen van sloopauto Utrecht kunnen uw auto een tweede leven bieden. De onderdelen worden altijd uiterst zorgvuldig getest voor dat deze van de auto worden gedemonteerd. Daarom geeft deze sloperij ook altijd twaalf maanden garantie op deze onderdelen. Wanneer de bruikbare onderdelen gedemonteerd zijn, worden ze op de foto gezet voor de online advertenties. Hierna krijgt ieder onderdeel een eigen opslag vak toegewezen, waar dat onderdeel blijft liggen, totdat het verkocht word. De onderdelen worden via een aantal websites geadverteerd, dat kan bijvoorbeeld marktplaats, onderdelenlijn en eigen website zijn. Ook kunnen de klanten langs komen in de “winkel” om het onderdeel zelf op te halen. Het verzenden van een onderdeel kost meestal 1, maximaal 2 dagen voordat de klant het in huis heeft. Tegenwoordig is het mogelijk om via track en trace het onderdeel te volgen en als je niet thuis bent op het aangegeven tijdstip, kan je kiezen voor een andere dag. Alle onderdelen liggen in een groot magazijn opgeslagen.